La Biblioteca Portàtil

La Biblioteca Portàtil és un encàrrec que ens va fer la Fundació Tàpies l’any 2023 en el marc de celebració del centenari de l’artista per dissenyar i produir un material per centres educatius.

La proposta dissenyada té per objectiu donar a conèixer la biblioteca de la fundació a través de la descoberta d’una selecció de llibres de la mateixa biblioteca. Aquesta proposta vol posar en relleu el gran vincle de l’artista amb el món del llibre i l’edició.

La biblioteca portàtil parteix d’una selecció de llibres que representen la diversitat del fons de la Biblioteca de la Fundació, tots ells són llibres d’art o sobre arts i s’hi poden trobar; llibres que parlen d’artistes, de moviments artístics o autoedicions.

La biblioteca portàtil conté dues propostes per fer a l’aula; CLASSIFICANT OBJECTES i ESCRIVIM. Aquestes propostes parteixen de la premissa de considerar els llibres d’art com a “mers” objectes amb característiques físiques molt pròpies o com a receptacles d’inspiració per a la creació literària.

  • Client

    Fundació Antoni Tàpies

  • Any

    2023