ESCOLA LITERÀRIA

IV Jornada Escola Literària

Aquesta jornada proposa un temps i un espai per compartir recursos i reflexions sobre lectura, foment del gust lector i literatura a les aules.

Una bona excusa per trobar-nos i  xerrar amb calma i tranquil·litat després d’un curs intens.

2 DE JULIOL

HORARI DE 09:30h – 14:00h

SALA D’ACTES

Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani.

C. de Sant Adrià, 20, Sant Andreu,
08030 Barcelona

 

 

GRATUÏT

Places limitades

Programa

09:30h 

Obertura de portes

09:45h 

Benvinguda

10:00h – 10:30h

“Els llibres sobre emocions són autoajuda, no literatura”

Cristina Correro és doctora en educació i professora de literatura infantil a Catalunya (UAB, FUB) i a França (Nantes Université).  És especialista en literatura infantil i juvenil, crítica literària i didàctica. 

Aquest passat mes de Febrer en una entrevista al Periòdico de Catalunya, Cristina Correro feia reflexions molt interessants sobre els llibres d’emocions, la descodificació del codi versus el foment del gust lector, la biblioteca escolar, les pantalles,  les lectures obligatòries … tenim moltes ganes de compartir amb ella aquestes reflexions i vivències que segur que ens acompanyaran a tancar un curs, i per a iniciar-ne un de nou amb algunes idees i propostes noves.

10:30h – 11:00h

Les escoles prenen la paraula … 

Conversa conduïda per Magalí Homs directora de Tantàgora amb l’Escola Mestre Morera, IE Rec Comtal.

Hem convidat diferents centres del programa Escola Literària a compartir la seva experiència d’aquest curs i que ens expliquin com han treballat el foment del gust lector amb docents, famílies o alumnes a partir de formacions de claustre, sessions de mediació literària o activitats literàries.

Escoles amb diferents realitats socials, de claustre, de recursos humans i econòmics que han decidit iniciar un treball de fons per a impulsar el foment del gust lector en els seus centres.

11:00h – 11:30h

Cafè

11:30h – 12:15h

Com muntar un recital poètic a l’aula 

  • Taller amb Elisenda Llansana i Magalí Homs de Tantàgora
  •  

Llegir poesia en veu alta  o recitar-la ha de ser un divertimento tant per els docents com per els alumnes i això és el que ens proposem que us divertiu tot aprenent com muntar un bon recital poètica a l’aula.

12:15h – 12:30h

Tancament 

12:30h 

Vermut

Ara si ha arribat el moment de xerrar amb calma acomiadar el curs per iniciar les vacances.

Amb el suport de: