ZIP

Casal creatiu per a joves

Radio Station

Setmana del 4 al 8 de juliol

Aquest any al ZIP posarem en marxa la ràdio del Museu del disseny, un espai radiofònic on els joves explicaran el que passa al museu al llarg d’una setmana, recolliran les seves vivències i entrevistaran els seus visitants. Els joves seran convidats, també, a entrevistar als diferents professionals que hi treballen; conservadors, guardes de seguretat, educadors, administratius, feineres … I així conèixer el museu des de les diferents professions que el configuren.

Els participants crearan els continguts de principi a final; faran els guions, crearan les músiques, gravaran els reportatges i els muntaran i ho penjaran al canal RADIO STATION del museu.

Objectius:

  • Participar en un procés col·lectiu de creació de continguts radiofònics
  • Conèixer el museu des de les professions que el configuren
  • Experimentar i conèixer les diferents fases de producció dels continguts radiofònics.

Clara Darder

A la Clara Darder li agraden les persones, els grups i les relacions humanes. De família de pedagogs i sempre rodejada de llibres, va dirigir els seus estudis i professió a l’Educació Social. Difon i promou tota la seva feina als mitjans de comunicació amb els que col·labora setmanalment.

Ciutats Invisibles

Setmana de l’11 al 15 de juliol

El Gran Khan, l’emperador dels tàrtars, té a la cort Marco Polo, que li descriu en un seguit d’informes les ciutats que ha conegut en les seves expedicions a l’interior de l’imperi. En aquests informes succints i precisos, el viatger venecià parla dels homes que van construir aquelles ciutats, de la forma que tenen, de les relacions entre els seus habitants i de totes les seves característiques. Unes característiques que potser ha vist només Marco Polo, capaç de fixar-se en els detalls més menuts, de mirar allò que no mira ningú més, de veure allò que als altres els resulta invisible.

Alguns fragments de “Les ciutats invisibles”, obra cabdal d’Ítalo Clavino, seran el punt de partida d’aquesta setmana de creació, on de la mà de Noemí Batllori els joves construiran ells mateixos les ciutats protagonistes de l’obra.

Objectius:

  • Endinsar-se en l’obra “Les ciutats invisibles”
  • Conèixer i experimentar materials i tècniques per fer maquetes
  • Formar part d’un procés individual i col·lectiu de creació.

Noemí Batllori

El 2013 faig un postgrau en il·lustració creativa a l'Escola Eina. Duc a terme diferent projectes artístics a part de les maquetes que recullo en aquesta web. Tot treball manual que implícitament demani cura, paciència i molt detall acaba essent la meva especialització.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

INFORMACIÓ IMPORTANT

Has d'omplir un formulari d'inscripció per cada infant i setmana. Ho pots fer clicant el botó "INSCRIPCIONS" de la setmana o setmanes en què vulguis inscriure els infants. Les inscripcions es faran per estricte ordre d'arribada.

**IMPORTANT! >> En el formulari d’inscripció us demanarem que adjunteu la targeta sanitària del jove i l’autorització signada que trobareu en aquest enllaç. Us preguem que tingueu els documents preparats abans de fer la inscripció.

Política de reemborsaments: Si el participant anul·la la inscripció, se li retornarà el 50% de l’import sempre i quan ho notifiqui almenys 15 dies abans de l’inici de l’activitat

SOL·LICITUD DE BEQUES

Important: El termini de sol·licitud de beques (23 d'abril al 23 de maig) ha finalitzat.

Tingueu en compte que enguany l’Ajuntament ha canviat el procés de sol·licitud d’ajuts econòmics per als casals d’estiu.

Per poder sol·licitar l’ajut, en el moment d’inscriure-us en aquesta activitat haureu de marcar la casella “vull sol·licitar una beca”. A partir de dilluns 25 d’abril ens posarem en contacte amb vosaltres per telèfon i us demanarem el codi IDALU del vostre fill/a (trobareu aquest codi a la matrícula de l’escola o al full de notes escolar; en cas de dubte, podeu consultar-ho a l’institut) i us informarem dels passos a seguir per acabar de processar la sol·licitud de la beca.

OBRIM INSCRIPCIONS EL 23 D’ABRIL