ZIP | CASAL CREATIU PER A JOVES

INFORMACIÓ PRÀCTICA
- Joves de 13 a 17 anys
- del 5 al 9 de juliol de 2021: Save my story
- Del 12 al 16 de juliol de 2021: Històries Sonores
- De 10:00h a 14:00h
- 72€ / setmana
- Museu del disseny
- elisenda@tantagora.net
INSCRIPCIONS
Has d'omplir un formulari d'inscripció per cada persona i setmana. Pots accedir-hi clicant el botó verd corresponent. Es faran per estricte ordre d'arribada. **IMPORTANT! >> En el formulari d'inscripció us demanarem que adjunteu la targeta sanitària del nen/a i l'autorització signada que trobareu al final d'aquesta pàgina. Us preguem que tingueu els documents preparats abans de fer la inscripció.
SOL·LICITUD DE BEQUES
Només es podrà fer la sol·licitud de manera telemàtica a través del web de l’Ajuntament de Barcelona. **IMPORTANT: CAL INSCRIURE'S AL CASAL ABANS DE SOL·LICITAR LA BECA. Quan sol·liciteu la beca a l'Ajuntament, heu d'indicar el codi d'aquesta activitat: 100421APL02
SAVE MY STORY!
amb Àngels Doñate i Pere Ginard del 5 al 9 de juliol
L’acte de crear un text literari pot semblar un procés molt personal i individual, però què passa si l’autor o autora es bloqueja de sobte? On va a cercar la inspiració? Pot demanar l’ajut d’altres persones, d’altres mirades que li permetin trobar nous camins en la narració? Aquí tenim el primer repte d’aquesta setmana: de la mà de l’escriptora Àngels Doñate, descobrirem els diferents recursos narratius que ens permetran posar punt i final a la narració d’aquesta autora que s’ha quedat a mitges!
I el repte no s’acaba aquí! Entra en escena l’il·lustrador Pere Ginard, que ens planteja: Com s’il·lustra un text canviant? Quines tècniques funcionarien millor si haguéssim d’il·lustrar un text que canvia? Un text que canvia perquè nosaltres, els il·lustradors, tenim la possibilitat d’influir en les descripcions dels personatges, de proposar nous escenaris, diferents relacions, i suggerir aquests canvis a l’autor del text? I com reaccionarà l’autor? I com reaccionaran els seus personatges? I nosaltres? I els nostres dibuixos?… Aquest és el viatge incert que aquí proposem. Un viatge on el procés creatiu serà igual o més important que el resultat final.

OBJECTIUS
- Participar en un procés de coproducció creativa amb dos artistes de diferents disciplines
- Dotar d’eines per a la creació d’un text literari: crear personatges, ambients, espais,…
- Experimentar diferents tècniques il·lustratives per acompanyar un text literari.
- Participació a la plataforma europea de joves lectors i creadors READ ON.
ÀNGELS DOÑATE

L’Àngels Doñate és periodista i escriptora, però sobretot somiadora, amant de causes perdudes, amiga dels seus amics, amant de la petita natura, d’equip, curiosa i viatgera. Des de sempre, ha treballat en el món de l’educació i l’acció social. Ha conegut països d’Europa i Amèrica Llatina, i en cada viatge ha deixat un trosset de pell. Actualment està vinculada a l’Escola Pia i a la Fundació Educació Solidària. Ha publicat llibres de viatge i d’educació, el recull d’entrevistes La Nostra Barcelona, novel·les com El invierno que tomamos cartas en el asunto, El último vagón i Un té para curar el alma (traduïdes a diversos idiomes).
PERE GINARD

Pere Ginard és il·lustrador i cineasta, la seva feina es basa en l’exploració del moviment perpetu i la creació melancòlica de dols, triomfs, monstres, prodigis i rampells místics, així com observacions sovint no finalitzades de coses que giren vers el sol i persones rosses de cabell ondulat amb tendència a la calvície. Ha exposat els seus films i dibuixos en nombroses sales d’art i festivals tant nacionals com internacionals, publicat diversos llibres i guanyat premis relacionats amb la fotografia, la il·lustració i l’audiovisual. Alguns dels seus curts formen part de la Plataforma d’Audiovisual Experimental Hamaca i també de l’arxiu Xcèntric del CCCB. Actualment exerceix de programador a l’Alternativa Festival de Cinema Independent de Barcelona i també és professor d’il·lustració i animació a l’Escola Massana de Barcelona.
.
HISTÒRIES SONORES
amb Àrtic del 12 al 16 de juliol
Al Museu del Disseny hi trobem centenars de vestits i peces de roba que van passar a la història pel seu disseny innovador. Us les imagineu movent-se al ritme del vostre grup de música preferida? Si vosaltres fóssiu els músics, quina banda sonora composaríeu per a una casaca, una armilla i un calçó del segle XVIII? I per a un polissó del segle XIX? I per a la gavardina que va guanyar el premi 080 Barcelona Fashion Week al 2015?
Al llarg d’aquesta setmana descobrirem l’ànima que s’amaga sota els vestits del Museu del Disseny tot imaginant i recreant els sons i les músiques que podrien acompanyar els personatges que les van dur i les seves històries. Per aconseguir aquest repte, comptem amb els músics d’Àrtic, experts en investigació, transmissió i creació de tots els àmbits del món sonor. Grans entesos en els codis secrets que cal desxifrar per entendre i gaudir de la música. Especialistes en percebre-la amb tots els sentits, en crear complicitats: perquè la música és sempre l’inici de grans històries.
Fent servir diferents llenguatges musicals, descobrirem l’univers sonor en clau científica i tecnològica per arribar a la creació artística. Així, fent dialogar moda, literatura i música idearem un passeig sonor que recorrerà els secrets més ben amagats del museu.

OBJECTIUS
- Donar a conèixer les exposicions de moda i indumentària del Museu del Disseny.
- Fomentar el diàleg de la música amb la narració i altres disciplines artístiques.
- Donar eines i recursos per familiaritzar-se amb conceptes musicals o sonors.
- Ajudar a esdevenir bons oients.
SOBRE ÀRTIC

Àrtic és una escola de música que va iniciar el seu recorregut l’octubre de 2017 a Barcelona. En la seva vessant pedagògica aposta per un ensenyament transversal i interdisciplinari que permet als seus alumnes aprendre música interactuant amb altres disciplines artístiques. A banda del projecte educatiu, Àrtic és també una plataforma de creació artística i un espai de recerca i experimentació.