XUP-XUP

Casal creatiu per a nens i nenes

entre 7 i 12 anys

EL MUSEU,
punt de partida

 

Aquest estiu us proposem dues setmanes de creació on els infants s’inspiraran en les col·leccions del Museu del Disseny d’Arts gràfiques, Arts decoratives, i Arts textils  per a fer les seves pròpies il·lustracions.

Del 3 al 7 de juliol

Aquesta setmana el Museu es converteix en l’obrador! Durant cinc dies ens inspirarem en diferents elements de les col·leccions del Museu del Disseny per portar a terme les nostres creacions artístiques. A partir de les textures, els colors, les tipografies i les formes que descobrim desenvoluparem la nostra pròpia llibreta d’artista. Aquest quadern de bitàcora serà la base de les nostres creacions aquesta setmana.

Ens acompanyarà el dissenyador gràfic Guillem Cañellas de l’Escola d’Art de Vic.

Del 10 al 14 de juliol

Al llarg d’una setmana descobrirem les ceràmiques que van inspirar a Picasso a través de l’exposició La voluntat de Picasso. Dues il·lustradores emergents acompanyaran als infants a descobrir tècniques i formes a partir de les obres de l’artista. Un cop tinguem la mirada entrenada ens aventurarem a desenvolupare les nostres pròpies il·lustracions.

Ens acompanyaran les il·lustradores Saioa Olatz i Nina Izycka de l’Escola d’Art La Massana.

 

Objectius:

  • Potenciar les capacitats creatives dels infants
  • Experimentar de manera desacomplexada amb la il·lustració
  • Aprendre diferents tècniques il·lustratives
  • Descobrir les col·leccions del Museu del Disseny

Del 3 al 7 de juliol

Guillem Cañellas Costa és estudiant en grau de disseny gràfic, fotògraf, il·lustrador i fanàtic de la música jamaicana.

El seu recorregut en aquest camp l’ha portat a poder estudiar a Portugal concretament a la ciutat de Porto.

Els seus estudis iniciats a la ciutat de Vic li han donat una visió obsessiva de la tipografia aplicada al carrer, la passió fotogràfica i despertat les llavors de la il·lustració i el disseny gràfic pràctiques de les quals actualment desenvolupa.

Sota el nom de Teixó Gris ha realitzat treballs aplicats a la serigrafia, estampació i diferents mètodes d’impressió. Actualment, disposa del que ell li agrada anomenar laboratori gràfic.

Aquest alter ego també li ha regalat la possibilitat poder participar en diferents tallers i endinsar-se en el camp de l’autopublicació en format “fanzine”.

Reconeix qualsevol eina que pugui desencadenar la creativitat com una aposta factible per experimentar. Al cap i a la fi és el que més li agrada fer.

Nina Izycka

Del 10 al 14 de juliol

Nina Izycka és il·lustradora i artista visual. A la seva obra li agrada explicar històries i transmetre emocions transformant la realitat a la seva pròpia manera. Treballa manualment i experimenta barrejant diferents tècniques. El seu procés creatiu el tracta com un joc i descobriment constant. Us inspira la quotidianitat, la natura, el món social i emocional. Ve de Varsòvia (Polònia) on es va graduar de la carrera d’Arts Gràfiques a l’Acadèmia de Belles Arts a Varsòvia (Polònia). Ara estudieu el Cicle Formatiu d’Il·lustració a l’Escola Massana a Barcelona.

Saoia Aginako

Del 10 al 14 de juliol

La meva manera d’expressió és el dibuix. La meva obra és diversa ja que gaudeixo narrant a través de diferents tècniques, sobretot tradicionals: guaix, llapis de colors, tinta, grafit… Les meves il·lustracions parlen de llocs i éssers reals, transformats a través del meu llapis. M’inspira no només el que és quotidià, també una barreja de cinema, fotografia, literatura, folklore…disciplines de les que bec. M’interessen
especialment el color i la línia. Així creo imatges cridaneres amb les que busco sorprendre’m i interactuar amb l’espectador/a.
Actualment estudio il·lustració a l’Escola Massana.

1.
Prepara tota la documentació

Tingues a mà la Targeta Sanitària escanejada i descarrega't i omple el el document d'autorització.

2.
Fes la inscripció

A partir del 15 d'abril a través del botó d'INSCRIPCIONS. Ja tindràs la plaça reservada!

3.
En cas que ho vulguis... Tramita la beca

Ho podràs fer presencialment o per internet del 17 d'abril al 15 de maig.

4.
Espera la resolució

La resolució definitiva de la beca es farà el 13 de juny i ens posarem en contacte amb tu.