XUP-XUP

Casal creatiu per a nens i nenes

OBRIM INSCRIPCIONS EL 23 D’ABRIL

Il·lustrant...

Setmana del 4 al 8 de juliol

La gent de la meva escala, escrit per Roser Ros, és un llibre que parla d’una comunitat de veïns: la Xesca que no xiscla, el Jofre que és petit, l’Anton que té tanta son, l’Angelina amb les seves trenes, la Miranius i la seva àvia …  Escales que pugen i baixen, personatges menuts i mitjans, pisos plens d’històries i terrats amb molta concurrència.

Però… i quina cara tenen aquests veïns? Com és casa seva? Com és el terrat de l’edifici? Al llarg d’una setmana els nens i nenes del Xup-Xup, inspirant-se en les microhistòries poètiques d’aquest llibre, il·lustraran aquesta escala de veïns tan singular.

Objectius:

  • Potenciar les capacitats creatives dels nens i nenes
  • Experimentar de manera desacomplexada amb la poesia
  • Practicar la il·lustració

Cristina Picazo

Cristina Picazo, il·lustradora de la revista Tatano, és filla de mestres del fil i l'agulla: va créixer entre retalls de roba, fils virolats, etc. Tot i que prefereix grapar-se les vores dels pantalons, ha heretat la creativitat dels seu pares, que plasma en la il·lustració, professió a la qual es dedica amb passió. Ha publicat a segells com Penguin Random House, Santillana, Juventut, etc.

Disseny Band

Setmana de l’11 al 15 de juliol

Quan passeges per les sales de l’exposició permanent de disseny de producte del Museu, una de les coses que més sorprèn es trobar-hi exposats objectes de la nostra quotidianitat com ara una picadora, una espremedora, una rentadora, plats o el timbre de la bicicleta. Objectes que conviuen amb nosaltres a casa, a l’escola, als restaurants, a l’espai públic, a la biblioteca…

Enguany els protagonistes de la proposta de creació d’aquesta setmana del Xup-Xup seran justament aquests objectes que cobraran vida gràcies a la peça performativa que muntarem entre tots.

 Objectius:

  • Conèixer la mostra permanent de producte del museu
  • Experimentar el llenguatge performatiu
  • Formar part d’un procés de creació col·lectiu

Azucena Moya

L’art per a mi pren forma quan arriba a les persones, quan genera nous camins i noves maneres d’entendre la realitat que ens envolta. Traduir el món a través de l’art, com diu Sasha Waltz. Per això vinculo les pràctiques de creació amb una línia social i pedagògica, que treballa amb diferents col·lectius, des del llenguatge de la dansa i la poesia escènica.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

INFORMACIÓ IMPORTANT

Has d'omplir un formulari d'inscripció per cada infant i setmana. Ho pots fer clicant el botó "INSCRIPCIONS" de la setmana o setmanes en què vulguis inscriure els infants. Les inscripcions es faran per estricte ordre d'arribada.

**IMPORTANT! >> En el formulari d’inscripció us demanarem que adjunteu la targeta sanitària de l’infant i l’autorització signada que trobareu en aquest enllaç. Us preguem que tingueu els documents preparats abans de fer la inscripció.

Política de reemborsaments: Si el participant anul·la la inscripció, se li retornarà el 50% de l’import sempre i quan ho notifiqui almenys 15 dies abans de l’inici de l’activitat

SOL·LICITUD DE BEQUES

Important: El termini de sol·licitud de beques (23 d'abril al 23 de maig) ha finalitzat.

Tingueu en compte que enguany l’Ajuntament ha canviat el procés de sol·licitud d’ajuts econòmics per als casals d’estiu.

Per poder sol·licitar l’ajut, en el moment d’inscriure-us en aquesta activitat haureu de marcar la casella “vull sol·licitar una beca”. A partir de dilluns 25 d’abril ens posarem en contacte amb vosaltres per telèfon i us demanarem el codi IDALU del vostre fill (trobareu aquest codi a la matrícula de l’escola o al full de notes escolar; en cas de dubte, podeu consultar-ho a l’escola) i us informarem dels passos a seguir per acabar de processar la sol·licitud de la beca.