XUP-XUP | CASAL CREATIU PER A NENS I NENES

INFORMACIÓ PRÀCTICA

INSCRIPCIONS

Has d'omplir un formulari d'inscripció per cada infant i setmana. Pots accedir-hi clicant el botó verd corresponent. Es faran per estricte ordre d'arribada. **IMPORTANT! >> En el formulari d'inscripció us demanarem que adjunteu la targeta sanitària del nen/a i l'autorització signada que trobareu al final d'aquesta pàgina. Us preguem que tingueu els documents preparats abans de fer la inscripció.

SOL·LICITUD DE BEQUES

Només es podrà fer la sol·licitud de manera telemàtica a través del web de l’Ajuntament de Barcelona. **IMPORTANT: CAL INSCRIURE'S AL CASAL ABANS DE SOL·LICITAR LA BECA. Quan sol·liciteu la beca a l'Ajuntament, heu d'indicar el codi d'aquesta activitat: 100421CAS01

DICCIONARI IL·LUSTRAT

Setmana del 5 al 9 de juliol

Perdre la por a dibuixar i desbloquejar la creativitat són dos del reptes que ens proposa en LLuïsot, l’artista que ens acompanyarà al llarg d’aquests cinc dies. Junts, cadascun dels participants descobrirà el seu propi grafisme, el seu estil personal, a través de l’experimentació i de la recerca de diversos recursos que l’artista ens ajudarà a descobrir. 

Quina és la proposta d’aquesta setmana creativa? Primer agafarem la lupa d’explorador per copsar les imatges del quotidià del Museu del Disseny; després, amb mirada científica, les recollirem en un diccionari il·lustrat, però aquest no serà un diccionari ordinari, serà un llibre artefacte, constituït per pàgines superposables de mil i un maneres. Un catàleg infinit, les pàgines del qual dialoguen entre si. Ara un barret esdevé l’extensió d’una cadira; ara, a la rentadora li creixen unes rodes, acompanyades d’unes tasses de cafè.

T’atreveixes a narrar noves històries il·lustrades?

 

OBJECTIUS

  • Donar a conèixer les exposicions del museu i algunes de les seves peces més rellevants.
  • Saber transmetre idees i expressar-se a través del dibuix.
  • Descobrir altres formats de creació literària
  • Practicar diferents recursos gràfics.

SOBRE LLUÏSOT

L’il·lustrador Lluïsot va començar a publicar professionalment en 1983 a la revista satírica El JUEVES, amb sèries com “La Danza Macabra”, “Insectocracia” i “Carne de Psiquiatra”. Ha col·laborat en diversos diaris i revistes: Avui, La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, Lectures, Tretzevents i Cavall Fort. Des de 1987 comença a publicar llibres infantils, especialitzant-se en llibres de text. Viatger empedreït, ha publicat llibres de viatge, com ara: “Una Temporada a Calcuta”, “Índia”, “Chiapas a deshora” i “El Raval: un món de cultura”. Actualment és professor d’Il·lustració infantil en l’escola EINA, de Dibuix Artístic a l’escola Groc, i imparteix tallers d’Sketching i Meditació Creativa.

EL MUSEU EN VERS

Setmana del 12 al 16 de juliol

Les fronteres entre les arts són poroses. Es produeixen transferències, influències, relacions,… que ens donen unes possibilitats infinites com a creadors/es. La poeta Roser Ros ha creat un poema inspirat en alguns dels objectes més curiosos de les exposicions del Museu del Disseny, un text creat expressament per a l’ocasió. Però aquest poema és una entitat viva, ja que el seu propòsit és inspirar, a la seva vegada, una altra forma d’art: una obra plàstica.

Creieu que aquest poema es pot explicar a través del collage? O la seva metamorfosi serà a través de l’escultura? Serà la il·lustració la tècnica més interessant per transformar el poema quelcom nou?

Quina forma acabarà prenent la nostra obra? De la mà de l’artista Rat Mas, descobrireu processos d’interrelació dels diferents llenguatges artístics que ens permetran ampliar les nostres expectatives d’allò que defineix l’art.

OBJECTIUS

  • Conèixer diferents llenguatges artístics i posar-los en pràctica
  • Potenciar les capacitats creatives dels nens i nenes
  • Experimentar de manera desacomplexada amb la poesia
  • Conèixer les possibilitats expressives de la hibridació de diverses arts.

SOBRE RAT MAS

La Rat Mas és una il·lustradora tarragonina enamorada de les paraules. Es va llicenciar en comunicació i, posteriorment, va estudiar il·lustració a l’Escola Massana. És cocreadora i membre actiu d’Espai Brut, un taller de Barcelona dedicat a potenciar la llibertat creativa a través de la il·lustració, el gravat i l’estampació. Actualment, combina la seva passió per les imatges i la lectura amb la pedagogia de les arts plàstiques i l’ensenyament de la llengua catalana.”