REL

PROGRAMA DE PROFESSIONALITZACIÓ

AL CAMP DE LA LIJ

TALENT EMERGENT · NETWORKING · REPTE · OPORTUNITATS LABORALS

El REL és un programa de professionalització per a il·lustradors, dissenyadors i productors audiovisuals emergents, que propicia oportunitats de networking i aprenentatge laboral de la mà de destacats editors de literatura infantil i juvenil .

Aquest programa ofereix un mòdul de formació grupal sobre disseny de projectes culturals i creació i un mòdul individual de desenvolupament d’un challenge artístic plantejat pels editors i gestors culturals que faran de mentors.

Amb la participació de:

Col·labora:

Actuació impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i finançada pel Fons Social Europeu per Iniciativa d’Ocupació Juvenil del  30/10/2021 al 29 / 04 72022

 “El Fons Social Europeu inverteix en el teu futur”

El *challenge artístic és un projecte plantejat pels mentors que cada professional emergent desenvoluparà individualment amb l’acompanyament dels mateixos. Conjuntament faran un seguiment de 10h per la realització del challenge que serà presentat al final davant d’un jurat.

Les sessions de treball entre mentors i els professionals emergents es faran presencials, als espais de treball dels mentors o a Tantàgora.

*En el cas que els mentors considerin publicar o utilitzar el resultat del challenge, signaran un contracte de drets d’autor i pactaran la remuneració conseqüent, en cap cas els mentors o les empreses i institucions que representen podran utilitzar el resultat sense la signatura del contracte.

Els mentors són  destacats editors de literatura infantil i juvenil i gestors culturals de llarga trajectòria:

Del 13 al 25 d’octubre sessions formatives presencials obligatòries de 9h a 14h a Tantàgora c/ de l’art 80 Barcelona. 

 • Transmedia amb Daniel Resnich
 • Espai sonor amb Laura Casaponsa i Cristina Zafra
 • Art Digital amb Núria Nia
 • Gamificació amb Pau Adelantado
 • Com fer un pressupost amb Oriol Homs
 • Drets d’autor amb Ignasi Labastida
 • Marketing digital amb Pepe Zapata
 • 13 al 25 d’octubre / Formació grupal presencial /  9h a 14h/14.30h.
 • 25 d’octubre al 30 de novembre sessions individuals amb els mentors / horari a determinar.
 • 13 de desembre presentació del challenge davant del jurat.
 • Tenir entre 16 i 29 anys.
 • Estar inscrit a Garantia Juvenil o cumplir els requisits.

Si tens algun dubte amb relació a la inscripció, escriu-nos a hola@tantagora.net i resoldrem els teus dubtes. 

#Oferir un espai de professionalització per a creadors emergents de la mà de destacats editors i gestors culturals.

#Promoure el networking entre emergents i professionals del sector editorial i cultural

#Propiciar que els professionals emergents desenvolupin les seves eines i habilitats professionals. 

#Posar en contacte editors i gestors culturals amb el talent emergent.

#Vols compartir un procés de creació amb destacats editors de literatura infantil i juvenil. #Vols conèixer com es desenvolupa un encàrrec creatiu de la mà de centres culturals. #Si vols tenir una primera experiència laboral en el camp de la il·lustració, el disseny gràfic o l’audiovisual. #Si vols establir xarxes de contactes professionals en el món de l’edició i els continguts per a públic infantil i juvenil. #Si vols donar un impuls a la teva carrera professional.  #Si vols conèixer joves com tu.

FORMADORS

ESPAI SONOR

CRISTINA ZAFRA     Fundadora i directora, juntament amb Lluïsa Espigolé i Cristina Zafra, de l’Escola de Música i Centre de Creació ÀRTIC de Barcelona.  

GAMIFICACIÓ

PAU ADELANTADO Sociòleg, dissenyador i investigador, amb un màster en la societat de la informació i la comunicació de la UOC. 

GESTIÓ DE PROJECTES

MAGALÍ HOMS Gestora cultural i directora de Tantàgora amb una llarga trajectòria en la difusió de la literatura oral i escrita per al públic infantil i juvenil.

DRETS D'AUTOR

IGNASI LAVASTIDA Doctor en Física per la Universitat de Barcelona. Líder del projecte Creative Commons a Espanya des de 2003. 

ART DIGITAL

NÚRIA NIA Graduada en Cinema i Nous Mitjans Audiovisuals per la Universitat de Barcelona i màster en Comissariat d’Art Digital per la Universitat Ramon Llull.

MÀRQUETING

PEPE ZAPATA Director del TRESC, Comunitat de Cultura des de 2018. Darrerament, també ha treballat com a mentor, tutor i col·laborador docent.

ESPAI SONOR

LAURA CASAPONSA      Fundadora i directora, juntament amb Lluïsa Espigolé i Cristina Zafra, de l’Escola de Música i Centre de Creació ÀRTIC de Barcelona.  

GESTIÓ ECONÒMICA

ORIOL HOMS Sociòleg. Expert internacional de polítiques locals, formació professional i treball. Fundador i director de la Fundació CIREM de 1989 a 2013. 

TRANSMÈDIA

DANIEL RESNICH Productor, guionista, docent i vocal de GAC. Llicenciat en Comunicació Audiovisual i Mitjans Audiovisuals per la Universitat Pompeu Fabra. 

ESTRATÈGIA DIGITAL

JORDI CAMÓS Professional expert en l’entorn digital, la planificació estratègica i implementació d’accions en l’àmbit digital i formatiu.