PROJECTES 2023/2024

FLIC ESCOLA - ESCOLA LITERÀRIA - DIRECTORI DE RECURSOS LIJ
DIMECRES 28 DE JUNY - ONLINE

Aquestes darreres setmanes la lectura i la seva adquisició ha estat al centre del debat a tots els mitjans. Ens trobem en un encreuament de camins molt interessant, per una banda estem a punt d’estrenar en nou Pla nacional de la lectura impulsat des de la Institució de les lletres catalanes i per altra els informes a nivell estatal ens retraten un panorama ben galdós.

En el marc de tot aquest debat us proposem parar i trobar-nos. Una bona ocasió per presentar-vos, online, els nostres programes pedagògics per al foment de la LIJ i del gust lector per a escoles i Instituts de cara al curs vinent de la mà de docents i experts.
Us hi esperem!!

PROGRAMA:

15:30h BENVINGUDA

Benvinguda a càrrec de Magalí Homs i Elisenda Llansana.

FLIC

15:45h FLIC RECOMANA

Presentació de la selecció de llibres i autors protagonistes del festival que són l’eix de la seva programació. Parlarem sobre criteris de selecció i metodologies per seleccionar llibres per aplicar també als centres  amb Magalí Homs.

16:00h FLIC ESCOLA

Presentació de la programació del Festival literari per a alumnes d’I3 a 1er d’ESO. Conegueu els dos programes el FLIC va a l’escola i l’escola va la FLIC amb Magalí Homs.

ESCOLA
LITERÀRIA

16:20h PRESENTACIÓ

Presentació del programa d’assessorament de foment de la lectura per a centres educatius de la mà d’alguns dels centres on l’estem  implementant. Aquest programa conceb el claustre com a motor de canvi en el foment del gust per la lectura als centres amb Magalí Homs.

16:30h LES ESCOLES PARLEN

“Formant el claustre, de l’Institut Escola Trinitat Nova, en mediació literària”

Aquest centre educatiu disposa d’una biblioteca que obra en horari no lectiu per donar servei a la seva comunitat. El curs passat vam treballar amb les famílies i arrel d’aquest treball el claustre del centre va veure la necessitat d’adquirir noves eines per el foment del gust lector a l’aula. Parlarem de tot el procés amb Muntsa Carbonell directora de l’Institut Escola Trinitat Nova i Elisenda Llansana coordinadora i mediadora literària del programa.

“Repensar el foment del gust de la lectura del centre”, Escola Peter Pan

Parlarem amb Griselda Obon de què va portar a l’equip directiu del centre ha iniciar el camí per replantejar tant les biblioteques d’aula com la del centre i com el treball que estem fent amb ells els ha obert la mirada cap a la mediació literària i el canvi de les biblioteques del centre. Conversa amb Elisenda Llansana coordinadora i mediadora literària del programa.

DIRECTORI
DE RECURSOS

17:00h DIRECTORI DE RECURSOS PER L’APRENENTATGE DE LA LIJ

Us presentem el directori que hem fet amb la col·laboració d’en Joan Carles Navarro, on hi trobareu propostes per posar en marxa a les aules, presentar-vos a concursos, informar-vos o formar- vos en LIJ i promoció lectora. 

Tots els assistents tindreu accés exclusiu a les inscripcions als nostres programes del 28 al 30 de juny.