Maria Canelles

Maria Canelles

dscf0187

Nascuda a Barcelona el 1988 està convençuda que la paraula, la literatura i les arts escèniques són les vies per transformar la realitat. I també que les pot convertir en el seu àmbit professional.

Es va llicenciar en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat Autònoma de Barcelona i també es va graduar a la mateixa universitat en Humanitats. Va fer un màster interuniversitari a Estudis Teatrals.

Durant la seva etapa universitària va col·laborar amb els grups de recerca de literatura catalana contemporània (GELCC) i de teatre del segle d’or (PROLOPE) amb diverses beques universitàries. Després d’un temps en el fosc món editorial pot dedicar-se al que realment li importa.

Des de l’adolescència col·labora amb la companyia teatral Els Pirates Teatre i és responsable de les rutes literàries teatralitzades de la companyia, ha dramatitzat una novel·la de Pere Calders que es va estrenar el gener del 2016 (Ronda naval sota la boira) i ha portat grups de discussió sobre crítica teatral a la Casa Elizalde i al teatre Maldà. Fa crítica teatral per les revistes Butxaca i Els Marges.

Actualment fa classes de literatura i llengua catalana al batxillerat d’Arts Escèniques de Campus Esart i de teoria dramàtica al grau de Performing Arts a Esart Barcelona.

Col·labora amb l´Associació Tantàgora coordinant els projectes de la seva escola de formació en mediació literària Art&Paraula.

Quan té temps llegeix.