PARLEM-NE: LITERATURA INFANTIL I GÈNERE

Com ens agradaria treballar amb la literatura infantil i juvenil des de la perspectiva de gènere? Una línia de treball podria seria ser una esporga del llibres, títols i relats que no ens agraden? O seria més adient prohibir-los? O donar a conèixer només aquells que tracten el gènere tal i com ens agradaria a nosaltres i sota la nostra perspectiva? O tota la literatura hi té cabuda?

El gènere i literatura infantil i juvenil està a l’ordre del dia i moltes professionals ens trobem amb el repte de saber què cal tenir en compte a l’hora d’escollir un relat en format àlbum, narrativa o còmic.

En aquesta formació us volem apropar a la literatura donant-vos recursos per seleccionar llibres i tenir criteris propis per fer-ho i, així, construir la biblioteca d’aula, d’escola o de casa.

Objectius

  • Proporcionar un espai de debat i reflexió
  • Adquirir recursos per a la mediació literària amb prespectiva de gènere
  • Donar eines per a la selecció literària amb prespectiva de gènere

Metodologia

La formació està dividida en dos blocs. Un primer bloc per donar a conèixer criteris de selecció, diferents recursos dels gèneres literaris i eines per a mediar-los literàriament. Un segon bloc en el que es treballarà a partir de casos pràctics.

Magalí Homs

Dissenyadora dedicada a la gestió cultural, dirigeix des de fa 15 anys l’associació Tantàgora. De formació i recorregut laboral eclèctic exerceix la docència des de fa temps i dissenya programes culturals i espais per a la mediació literària per els programes de l’associació.

Elisenda Llansana

Mediadora literària, formada en educació infantil i en procesos d’acompanyament del dol. Ha treballat en escoles bressol i ha coordinat i acompanyat a grups de dones i famílies en situación de vulnerabilitat. Forma part de l’equip de Tantàgora des de l’any 2010 i ha estat formada en mediació literària per Roser Ros.

CURS ONLINE

5% DESCOMPTE

Art&Paraula es reserva el dret de suspendre els tallers i/o cursos que no tinguin un mínim de persones inscrites. En aquest cas, es retornarà l’import abonat.