Curs online

LES 7 CLAUS DE LA SELECCIÓ LITERÀRIA INFANTIL I JUVENIL

Accés gratuït amb reserva prèvia

7 vídeos teòrics en diferit + 3 seleccions literàries

Els mediadors literaris tenim una gran responsabilitat. Quines són les claus per reconèixer què té de bo un llibre? En aquesta formació amb l’autora i experta en mediació literària Roser Ros, posarem de manifest les claus per fer bones eleccions, amb una mirada diversa, integradora, rigorosa i compromesa amb la qualitat literària i els interessos lectors.

Objectius

  • Conèixer les claus per donar resposta als interessos lectors dels nens/es i joves mantenint el compromís amb la qualitat i la diversitat d’opcions literàries que posem al seu abast.
  • Aprendre a aguditzar i entrenar la mirada sobre els llibres tant pel que fa al contingut (com aborden els temes, la seva qualitat literària i lingüística, la seva originalitat,…) com pel que fa a la forma (l’objecte llibre).
  • Revisar els arguments i consells dels prescriptors literaris.
  • Destacar la importància de tenir a l’abast molts llibres, escoltar moltes veus i atendre la gran diversitat de gèneres existents.
  • Senyalar la rellevància d’observar de quina manera són rebudes les nostres recomanacions literàries com a mediadors/prescriptors, per poder anar afinant els criteris i modes en què acostem la literatura més interessant de tots els temps als nens/es i joves del nostre entorn.

Què inclou el curs?

  • 7 vídeos i 4 àudios teòrics que podràs veure al teu ritme entre el 14 de maig i el 14 de juny de 2021.
  • 3 seleccions literàries diferents, que posen en pràctica els criteris de selecció que treballarem en el curs.
  • Bibliografia actualitzada sobre el tema del curs.
Roser Ros

Doctora en pedagogia, narradora i escriptora. Premi ConCa de Cultura 2010. Presidenta de Tantàgora, directora literària del FLIC Festival. Autora de versions de tradició oral i narracions pròpies. Creadora d’espectacles literaris de petit format. Col·labora amb artistes de diferents àmbits. Formadora de mestres, bibliotecaris i altres mediadors literaris.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

*Si no has rebut l-email amb la contrasenya per accedir-hi, revisa l’spam o escriu-nos a info[@]tantagora.net

Tantàgora es reserva el dret de suspendre els tallers i/o cursos que no tinguin un mínim de persones inscrites.