T’HO POSEM FÀCIL! >> SI NO POTS ASSISTIR en directe a alguna de les connexions, PODRÀS VEURE-LA EN DIFERIT, ja que anirem enregistrant les sessions cada setmana

LA TERTÚLIA LITERARIA

La tertúlia literària és una de les eines més efectives pel foment del gust lector, fer xerrar sobre les lectures a l’aula, a la biblioteca, a la llibreria o al cau amplia i enriqueix l’adquisició del llenguatge, de l’expressió oral i, sobretot, afavoreix la formació del criteri literari i de l’esperit crític. Però parlar sobre llibres requereix del domini de certes eines, i en Marc Alabart ens les presentarà en aquests curs!

En Marc ens parlarà dels criteris de selecció bibliogràfica, del rol del mediador (conductor de la conversa literària), de com parlar sobre llibres contribueix a l’adquisició de les habilitats lectores, literàries i lingüístiques, i proposarà algunes eines digitals per poder fer-ho també de manera on-line.

Objectius:

  • Emmarcar la tertúlia literària com a eina del foment del gust lector.
  • Oferir recursos que cal tenir en compte a l’hora posar en marxa una tertúlia literària.
  • Donar eines per avaluar els nois i noies que hi participen.
  • Promoure la cultura literària als centres educatius.

Si vols conèixer una mica més al Marc Alabart, escolta aquesta MicroConversa de Ràdio FLIC

Marc Alabart

Format com a docent, practica la mediació literària amb nens i nenes en diversos entorns: l’escola, la llibreria, la biblioteca, espais culturals… És docent a la Universitat de Barcelona, formador del programa LECXIT, crític de la Revista Faristol i monitor literari a Tantàgora.

CURS ONLINE

5% DESCOMPTE

Art&Paraula es reserva el dret de suspendre els tallers i/o cursos que no tinguin un mínim de persones inscrites. En aquest cas, es retornarà l’import abonat.