T’HO POSEM FÀCIL! >> SI NO POTS ASSISTIR en directe a alguna de les connexions, PODRÀS VEURE-LA EN DIFERIT, ja que anirem enregistrant les sessions cada setmana

LA MEDIACIÓ POÈTICA (Ed. Primària)

Hem convidat la Maica i la Isabel, co-autores de llibre “Quin embolic” (un recull de poesies d’autor i tradicional per a nens i nenes), a compartir estratègies i recursos per al foment del gust i la creació poètica a primària.  A l’escola i a la biblioteca, la poesia és un gènere que ens dona eines per a la descoberta lingüística, la creació literària, el joc de paraules i el coneixement de la literatura popular i d’autor entre d’altres.

En aquest curs plantejarem de quina manera la poesia  pot tenir  una major presència a la quotidianitat de l’aula o la biblioteca a llarg de tota l’escolarització dels nens i nenes. Parlarem de la selecció bibliogràfica, descobrirem autors/es i posarem al vostre abast diversos recursos per a la creació, el recitat i el gaudi poètic tant amb el treball presencial a l’aula  com amb el treball on-line amb els vostres alumnes i/o usuaris.

Objectius:

  • Donar a conèixer un bon fons poètic per a primària.
  • Dotar als assistents de recursos per a la creació poètica.
  • Promoure eines pel foment del gust lector.

Maica Bernal és professora emèrita de la Universitat de Vic (Dep. de Didàctica de la Llengua i la Literatura) i, juntament amb la Isabel Muntañá, és autora de diversos materials per a l’escola relacionats amb la llengua i la literatura Infantil.

Isabel Muntañá és mestra d’Ed. Infantil i Primària col·laboradora del dep. de Filologia de la UVic i realitza formacions per al Dep. d’Ensenyament vinculades a pràctiques educatives innovadores, sobretot relacionades amb l’àmbit lingüístic.

ON LINE

5% DESCOMPTE

Art&Paraula es reserva el dret de suspendre els tallers i/o cursos que no tinguin un mínim de persones inscrites. En aquest cas, es retornarà l’import abonat.

Si t’interessa, també et recomanem…

  • Amat, V., Bernal, M.C.,  Muntañá, I.: Plouen poemes! , Eumo Editorial, 2017/2019
  • Amat, V., Bernal, M.C.,  Muntañá, I. Quin embolic!, Eumo Editorial, 2019
  • Amat, V., Bernal, M.C. «La poesia a l’escola. Vivències que deixen empremta» Perspectiva escolar, núm. 410; març-abril de 2020.
  • Amat, V., Bernal, M.C.,  Muntañá, I. «Caminets de poesia», Infància, núm. 205; juliol-agost de 2015, pp.20-22. Article que versa sobre l’experiència a l’escola El Despujol, que va obtenir el Premi Baldiri Reixac (2016)