EXPLICA UN LLIBRE ALS MÉS PETITS

Comparteix les primeres històries amb els més petits i amb tots els seus personatges. Les primeres experiències lectores explicades pels seus protagonistes.

Objectiu: Aprendre a valorar l’àlbum il·lustrat com un gènere particular, relativament jove dins de la literatura infantil i juvenil i, alhora, diferent dels contes explicats però molt veí d’ells. Experimentar formes de presentació d’aquests llibres en companyia d’alguns dels seus principals protagonistes.

Descripció: L’àlbum il·lustrat té interès pels seus arguments, les seves il·lustracions i el seu rol en la història recent de la literatura infantil. És important aprendre a valorar aquesta classe de llibres (argument, textos, imatges, maqueta, relació entre els diferents elements del llibre) i experimentar diferents maneres d’explicar-los, així com formes d’organitzar una sessió protagonitzada per ells. Cal tenir en compte la forma i el color com a elements imprescindibles per seduir els públics petits. I saber posar de relleu els personatges d’aquests llibres, tot buscant formes personals de presentar-los als petits oients.

Docent: Roser Ros, doctora en Pedagogia, narradora i escriptora. Premi Nacional de Cultura Popular 2010, presidenta de Tantàgora, i professora de la Universitat Ramon Llull.

Informació d’interès:

Dirigit a: Mestres d’educació infantil, famílies, bibliotecaris, monitors, creadors i persones amb inquietuds culturals i educatives envers la primera infància.

Durada: 6 hores repartides en dues sessions de 2 i 4 hores respectivament.

Calendari: Divendres 22 de gener (18:00-20:00) i Dissabte 23 de gener (10:00-14:00)

Lloc: Escola Tantàgora. La Caldera
c/ Eugeni d’Ors, 12 Barcelona

Preu: 50€

Explica un llibre als més petits. Informació en pdf.

WEB ÀLBUM PETITS