ESPAI DE LECTURA PERSONALITZAT

Programa adreçat a nens i nenes amb dificultats lectores.

MOT A MOT

Sovint hi ha nens i nenes que prosperen més lentament en l’adquisició de les habilitats lectores per causes que són de difícil tractament en el si del seu grup classe. MOT A MOT ofereix a aquests nens, amb una periodicitat setmanal, una atenció individualitzada per tal d’ajudar-los.

OBJECTIUS: Oferir als nens i nenes que ho necessiten un espai de lectura personalitzat per ajudar -los en l’adquisició de la lectura.

METODOLOGIA: Aquesta atenció es durà a terme mitjançant recursos molt diversos amb la finalitat que els assistents deixin de sentir la lectura com una dificultat. Manipulant materials, recitant poesia, escoltant i explicant contes, llegint en veu alta, inventant històries i un llarg etcètera de propostes que aconseguiran que nens i mots es faci amics.

CONTINGUTS: Conèixer les dificultats dels inscrits i posar en marxa les estratègies i els recursos adients a cada nen i nena, tenint em compte la manera de treballar de la seva escola.

SOBRE ELS DOCENTS:
Teresa Masot Arriaga Al llarg de 33 anys envoltada de llibres i nens i joves i havent treballat en biblioteques públiques de tot tipus i condició (des de biblioteques de petits pobles de muntanya fins a biblioteques de barri i biblioteques especialitzades) puc dir que el més emocionant de la meva experiència ha sigut fer de vincle entre els lectors (petits i no tant petits) i els llibres.
De vegades són els lectors els qui mostren interès per un llibre. Però altres vegades són els llibres els qui trien els seus lectors. Cal estar atent, en el moment oportú per a posar-los en contacte. Per dur endavant aquesta missió s’ha d’haver llegit molt, escoltat molt , gaudit molt amb la lectura i estimat molt als lectors.
També he tingut una formació específica en biblioteques escolars i he col.laborat en dissenyar les biblioteques de més d’una i més de dues escoles. He fet “guies de lectura”, “hores del conte”, he atès visites de grup o “formació d’usuaris” com es diu en el nostre argot bibliotecari i m’ha interessat especialment reforçar la “recerca d’informació” per tal de que els lectors adquirissin  plena autonomia .
He fet cursos sobre la biblioteca d’aula i sobre la literatura infantil tradicional.
També he treballat en la selecció de recursos educatius en diferents formats adreçats a la comunitat educativa (mestres i professors, mares i pares i el destinatari final, els mateixos nois i noies).
Finalment he fet voluntariat pel reforç de la comprensió lectora a escoles i biblioteques.

A més de la Teresa Masot, que és l’encarregada de dur a terme l’aprenentatge lector dels assistents, el MOT A MOT compta amb un equip de treball format per Montserrat Soldevila, mestra, i Míriam Turró, mestra i professora universitària.

4 sessions mensuals d’una hora
Dijous de 18.00h a 19.00h

LLOC: ORATORI SANT FELIP NERI
c/Sol nº8, sala 1
08012 Barcelona

Descarrega’t els continguts del curs Espai de lectura personalitzat.Mot a Mot

botó inscriu-te