La Quela

La Quela se’n va al mercat mentre enfila ritmes i rimes nascudes del retrobament de la paraula amb la veu i el moviment. El nou i el vell van de bracet. La Quela, que ben bé podria ser la néta de “la masovera se’n va al mercat”, és la protagonista d’aquesta proposta escènica de petit format que anirà enfilant ritmes i rimes nascudes del retrobament de la paraula amb el cant i el moviment.

Aquesta proposta, on el nou i el vell es tornen a donar la mà, s’inspira en el repertori de la tradició oral i el recrea a través de l’experimentació amb llenguatges escènics com la música, la dansa contemporània i el Hip Hop. Un espectacle per als més petits, amb dramatúrgia de Roser Ros i la direcció artística de la companyia de dansa urbana Brodas Bros!

Brodas Bros és la companyia de dansa urbana més coneguda del país!
Des dels seus inicis (2006), les dues parelles de germans i germanes –Pol i Lluc Fruitós, Berta i Clara Pons– formen el nucli que impulsa tots els seus projectes. Pioners a portar el Hip Hop als grans escenaris, els seus espectacles destaquen pel ritme i l’energia positiva que desprenen els seus intèrprets. Però el més important en els seus espectacles és la participació de l’audiència, que se’n va a casa amb unes ganes boges de continuar ballant i amb un tresor inesborrable a la seva memòria.

Gran coneixedora de la literatura de tradició oral, ha publicat nombroses versions de rondalles així com contes de la seva creació, tant per a públic molt menut com per a lectors de 10 o més anys. Ha creat diversos espectacles de contes per a tota mena de pú- blics, i s’ha fet acompanyar de música i dansa; ha creat també espectacles de poesia, un gènere que cultiva amb assiduïtat i que ha pogut publicar en dos poemaris.