Curs online

Preu promocional: 20,25€ (preu original: 27€)

Disponible pagament amb targeta i pay pal

EL MÓN DE LES DONES A LA LITERATURA INFANTIL I JUVENIL

Accés per sempre a tots els materials del curs

Recursos multimèdia en diferit 

CURS DISPONIBLE EN CASTELLÀ I EN CATALÀ

Us proposem un curs per reflexionar sobre com la literatura infantil i juvenil (LIJ) ha tractat i tracta el món de les dones. Una formació plena de recursos per encarar la necessària tasca d’escollir i relacionar-nos amb la LIJ des de la perspectiva de gènere.

Molts contes de tradició oral i també un munt de llibres parlen sobre el món de les dones. Aquestes peces, juntament amb la pintura, la fotografia i el cinema, són uns bons documents per endinsar-nos-hi.  

Els contes de tradició oral són fets de motius i seqüències que vehiculen símbols al seu interior. Símbols que impregnen les nostres vides, que perviuen en la nostra memòria i, de vegades, es converteixen en obres d’art.

És important aprendre a mirar els contes de tradició oral de forma crítica, sí, però no negacionista; observar com, en el seu llarg viatge boca-orella, han anat transformant-se i adaptant-se als gustos i maneres de pensar dels grups socials als quals anaven (i van) destinats; i preguntar-nos quin és el seu veritable valor en les societats actuals, tan canviants però tan necessitades d’entendre el caràcter simbòlic i d’estructures verbals subjacents en aquestes estructures narratives.  

En aquest curs amb Roser Ros, ens proveirem d‘eines i recursos que permetin descodificar i incorporar aquest repertori de la tradició oral i peces de la literatura actual en la important tasca del foment lector d’infants i joves, durant les diferents etapes educatives.

Roser Ros

Doctora en pedagogía, narradora i escriptora. Premi ConCa de Cultura 2010. Presidenta de Tantàgora, directora literària del FLIC Festival. Autora de versions de tradició oral i narracions pròpies. Creadora d’espectacles literaris de petit format. Col·labora amb artistes de diferents àmbits. Formadora de mestres, bibliotecaris i altres mediadors literaris.

Què inclou el curs?

Informació pràctica

OBJECTIUS

# Aprofundir en el valor cultural dels contes de tradició oral, a partir de l’anàlisi dels símbols intrínsecs en aquestes estructures narratives.

# Valorar en la seva justa mida les aportacions de la LIJ actual, amb una mirada crítica.

# Entendre les diferents capes de comprensió dels contes de tradició oral, que poden ser gaudits tant per infants com per adolescents i adults: cada edat hi arriba de manera diferent.

# Aportar referències bibliogràfiques actualitzades.

# Propiciar un espai de reflexió sobre totes aquestes qüestions.

CONTINGUTS

#0_Introducció

#1_De nena a noia. Els primers obstacles

#2_De noia a dona. Sortir de casa

#3_Mares. Una funció amb moltes coloracions.

#4_Velles, sí, i parques! El fil de la vida

T'INTERESSA ...

# Si vols enriquir el teu coneixement literari envers la tradició oral des d’una perspectiva crítica.

# Si vols ampliar el teu repertori literari per treballar el foment lector amb perspectiva de gènere.

# Si tens dubtes sobre els criteris que cal tenir en compte a l’hora de fer seleccions literàries de qualitat tant ètica com estètica.

# Si vols disposar d’aquests recursos sense limitació de temps.

Preguntes freqüents:

Estimem que hauràs de dedicar-hi un mínim de 3 hores (uns 30 minuts pels continguts audiovisuals; 1 ó 2 hores de lectura dels pdf i altres materials complementaris.

Tindràs accés il·limitat a tots els materials del curs.

Per accedir al curs només necessites connexió a internet.

A Tantàgora entenem que la formació del gust lector ha d’acompanyar l’infant des de les primeres edats fins a l’edat adulta (i més enllà!), i per tant aquesta formació inclou propostes, eines i materials per a totes les etapes educatives.

(**) Si tres dies després d’haver-te inscrit no has rebut l’e-mail amb la contrasenya per accedir-hi, revisa l’spam o escriu-nos a info[@]tantagora.net

(***) Tantàgora es reserva el dret de suspendre els tallers i/o cursos que no tinguin un mínim de persones inscrites.