Claudio Ledesma

clau-ledesma-1

Va representar l’Argentina als Festivals Internacionals de Contacontes de Bolívia, Cuba, Colòmbia, Xile, Espanya, Mèxic, Perú i Uruguai.

Va crear i dirigeix ​​el Cercle de Contacontes d’Argentina.

És Director del Festival Internacional de Contacontes “Paraula Mía”, que es desenvolupa a Buenos Aires des de l’any 2001 i amb seus a pràcticament a tot el país.

Organitzador de les Jornades Internacionals de Literatura Infantil i Juvenil d’Argentina i de les Jornades Internacionals de Narració Oral Escènica de la ciutat de la Plata.

Condiu “Juglaría”, programa radial dedicat a la narració oral i la literatura infantil i juvenil des de l’any 2013 a Sofia Radio, FM 95.3 La Plata.

  • Premi “ConArte 2011” per la seva trajectòria i difusió de la narració oral a la ciutat de l’Havana, Cuba.
  • Premi Pregoner 2011 i 2013 atorgat per la Fundació El Llibre de Buenos Aires.
  • Premi “El Cochero Azul” atorgat per la Càtedra Dora Alonso al febrer 2014 pel seu treball, trajectòria i difusió de la narració oral i la literatura Infantil i Juvenil.
  • Premi “Precursor” atorgat pel Festival de Contacontes “Avellaneda Cuenta” per ser uns els pioners en portar la narració oral a aquesta ciutat, novembre de 2015.
  • Premi “Facedor”, atorgat per Oïd Mortals, Trobada Internacional d’Escoles i Tallers de comptadors d’Històries de Còrdova, Argentina i el Món, Novembre de 2015.

Ha publicat “Olga y los pájaros”, primer llibre de la col·lecció “Llibres blancs, per imaginar i il·lustrar” i el llibre de teoria de narració oral “L’art de contar contes” amb Sherezade Editora.

claudiocontes@gmail.com

A la revista Tantágora ha publicat:

LA NARRACIÓ ORAL, UNA EINA ESCÈNICA  Apartat Pensarà Número 21 Gener-Maig 2017