Curs online

LES 7 CLAUS DE LA SELECCIÓ LITERÀRIA INFANTIL I JUVENIL

Accés gratuït amb reserva prèvia

7 vídeos teòrics en diferit + 1 sessió grupal online en directe

CURS EN CASTELLÀ

Els mediadors literaris tenim una gran responsabilitat. Quines són les claus per reconèixer què té de bo un llibre? En aquesta formació amb l’autora i experta en mediació literària Roser Ros, posarem de manifest les claus per fer bones eleccions, amb una mirada diversa, integradora, rigorosa i compromesa amb la qualitat literària i els interessos lectors.

Objectius

  • Conèixer les claus per donar resposta als interessos lectors dels nens/es i joves mantenint el compromís amb la qualitat i la diversitat d’opcions literàries que posem al seu abast.
  • Aprendre a aguditzar i entrenar la mirada sobre els llibres tant pel que fa al contingut (com aborden els temes, la seva qualitat literària i lingüística, la seva originalitat,…) com pel que fa a la forma (l’objecte llibre).
  • Revisar els arguments i consells dels prescriptors literaris.
  • Destacar la importància de tenir a l’abast molts llibres, escoltar moltes veus i atendre la gran diversitat de gèneres existents.
  • Senyalar la rellevància d’observar de quina manera són rebudes les nostres recomanacions literàries com a mediadors/prescriptors, per poder anar afinant els criteris i modes en què acostem la literatura més interessant de tots els temps als nens/es i joves del nostre entorn.

Què inclou el curs?

  • 7 vídeos teòrics que podràs veure al teu ritme entre l’1 i el 30 d’abril de 2021.
  • 3 seleccions literàries diferents, que posen en pràctica els criteris de selecció que treballarem en el curs.
  • Bibliografia actualitzada sobre el tema del curs.
  • Una sessió online grupal en directe amb la docent del curs Roser Ros (via Zoom), que inclourà un espai de debat i resolució de dubtes.
Roser Ros

Doctora en pedagogia, narradora i escriptora. Premi ConCa de Cultura 2010. Presidenta de Tantàgora, directora literària del FLIC Festival. Autora de versions de tradició oral i narracions pròpies. Creadora d’espectacles literaris de petit format. Col·labora amb artistes de diferents àmbits. Formadora de mestres, bibliotecaris i altres mediadors literaris.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

*Si no has rebut l-email amb la contrasenya per accedir-hi, revisa l’spam o escriu-nos a comunicacio[@]tantagora.net

Tantàgora es reserva el dret de suspendre els tallers i/o cursos que no tinguin un mínim de persones inscrites.