Exposició per a tots els públics que parla sobre literatura de llops. El llop és objecte de tota mena de creences i la literatura també s’ha fet ressò d’aquestes diferents consideracions, des de les remotes però imprescindibles mitologies, fins als còmics més actuals, passant per les rondalles on el llop té un protagonisme i simbolisme cabdal, i per novel·les d’autor, és possible resseguir la petja d’aquest animal, tantes vegades odiat com reverenciat.

Tinc un llop a la tauleta de nit, és una exposició que recull i plasma les diverses concepcions del llop com a personatge literari. Una exposició de petit format on l’element expositiu és una tauleta de nit, on dins i al voltant seu s’exposen una colla d’imatges i textos de llops amb l’objectiu d’oferir al públic usuari de les biblioteques públiques de Catalunya com és i com ha estat aquest animal símbol i arquetip canviant en una societat canviant com la nostra. Del llop perillós  i salvatge que es volia menjar la Caputxeta Vermella al protagonista de còmic i cinema anomenat Lobezno hi ha un ventall ple de matisos, canvis i mutacions que tractarem d’il·lustrar i explicar.

L’exposició consta de 5 espais: Llegir el llop ( estanteria amb una selecció de llibres ), Escoltar el llop ( espai per escoltar una gravació de lectures i narracions sobre llops ), Tocar el llop, Mirar el llop i Descobrir el llop ( 3 calaixos per aproximar-se a les diferents concepcions dels llops, a través del tacte, les il·lustracions i un mirall

Comissariat : Roser Ros i Magalí Homs

Disseny Nacho Martí

Itinerància 2012 -2013 : Biblioteques de la Generalitat de Catalunya