Aquest mòdul té per objectiu millorar les competències en expressió oral dels alumnes a partir del conte de tradició oral, que permet el treball de l’articulació del discurs, l’endreça i estructuració del seu contingut i el desenvolupament de les eines comunicatives en públic.   Aquest mòdul convida als alumnes a preparar-se un conte per explicar-lo a un grup d’oients.

L’ús de repertoris procedents de la tradició oral permet endinsar a l’alumne a la dimensió literària del llenguatge i del seu aprenentatge.

Aquest mòdul consta de 5 sessions de treball:

  • Formació, introducció les estructures de l’oralitat adreçada al professorat, des d’un punt de vista teòric i amb un taller de creació vivencial i significatiu pels i les mestres. Sessió 1:30h de durada.
  • 3 sessions de treball amb els alumnes, narració oral, elaboració d’un conte i pràctiques de narració de viva veu.Les tres sessions són amb el mateix grup classe, cada sessió té una durada 1h.
  • Sessió de contes realitzada per els propis alumnes a un grup d’oients.

Competències bàsiques del Curriculum que es treballen.

Dimensió comunicativa: parlar i conversar, escoltar i comprendre, llegir i comprendre, conèixer la llengua i la seva dimensió literària.