Aquest mòdul té per objectiu el treball de la llengua, a través de la poesia, fent  descobrir i practicar l’escolta, la lectura, la recitació i la creació poètiques a través de diferents tècniques que combinen el joc i l’expressió artística, desenvolupant així el gust per la llengua i contribuint al seu aprenentatge.

L’apropament i experimentació al llenguatge poètic fa els alumnes  més hàbils en l’ús de la llengua, els desenvolupa una intel·ligència més subtil i crítica, els fa més capaços d’explorar l’experiència humana, donant-li sentit i valor més poètic.

Aquest mòdul consta de 5 sessions de treball

  • Formació, introducció a la poesia adreçada al professorat, des d’un punt de vista teòric i amb un taller de creació vivencial i significatiu pels i les mestres. Sessió 1:30h de durada.
  • Taller Poem Express amb dos grups classe de 25 nens/es, que permetrà veure l’aplicació pràctica del projecte als mestres, a l’hora que oferirà aquest recurs pedagògic i l’activitat de creació poètica i de recitació als i les alumnes.2 tallers cada un amb un grup classe pot ser amb el mateix grup o amb dos grups diferents. 1h de durada cada taller
  • Sessió de formació amb el professorat de reflexió sobre la praxis, on es farà una valoració de l’activitat observada amb els nens/es, afegint una segona part de recursos pedagògics per poder utilitzar al centre. Sessió 1:30h de durada.
  • Espectacle de Poesia està, adreçat a alumnes d’entre 6 i 12 anys  com a exemple d’una altra manera d’apropar la poesia als infants.45m de durada

Amb aquest mòdul posem a l’abast de l’escola recursos innovadors i experimentals sobre el l’aprenentatge del llenguatge a través de  la creació poètica que poden contribuir a millorar la preparació de les accions literàries que solen desembocar en els Jocs Florals o altres esdeveniments culturals.

Competències bàsiques del Curriculum que es treballen.

Dimensió comunicativa: parlar i conversar, escoltar i comprendre, llegir i comprendre, conèixer la llengua i la seva dimensió literària.

Per més informació i preus contacteu a tantagora@tantagora.net